Vaříme Evropě - den druhý
Nejprve jsme viděli maďarský film - asi desetiminutovou scénu o jídle - dostali jsme sluchátka a poslouchali simultání překlad.
Pak jsme se zúčastnili besedy - podařilo se najít všechny odpovědi na otázky z našeho pracovního listu. Také jsme viděli ilustrace v knížkách - vše se týkalo maďarského jídla.
Této besedy se původně měla účastnit i Čirina Košíková - bývalá osobní kuchařka Václava Havla, která je původem Maďarka. Bohužel ale onemocněla, a tak jsme jen viděli film o této známé kuchařce. Mimochodem, v Praze vede restaraci U Čiriny. Také jsme viděli její kuchařky.
V předsálí jsme měli možnost se seznámit s přísadami typickými pro maďarskou kuchyni. např. koření (zejména paprika), cibule, dochucovací pasty.
Dál nás čekala hostina - ochutnali jsme budapešťskou pomazánku, kaštanový krém, višňový závin a pečivo. Mňam. A díky.
Po této besedě jsme jeli do Tesca nakoupit suroviny na zítřejší vaření.
Náhledy fotografií ze složky Vaříme Evropě podruhé