Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ekotým na školení v Tereze

25. 4. 2008

Nejprve nám paní lektorka Kristina Řešátková představila sdružení Tereza. Pak jsme se představili my a řekli jsme, proč jsme v Ekotýmu a odkdy. Dál jsme dohromady, ale každý sám, bez domlouvání, kreslili zvíře. Vyšli nám koňopsi, žirafoslepice a další popletená zvířata, ale ani jedno reálné. Tak jsme si ukázali, že když chceme pracovat ve skupině, musíme se domlouvat - komunikovat. A tom bylo celé školení - komunikace, informování a spolupráce.

Ve skupinách jsme si potom vybírali jednu ze tří akcí - oslav -  kterou bychom chtěli uspořádat. Naučili jsme se dělat myšlenkovou mapu k vybrané události. Měli jsme se zamyslet nad tím, jak akci propagovat, jak na ni získat peníze atd.Taky jsme vymýšleli logo a výstižné heslo. Pak jsme svou práci prezentovali ostaním a nakonec jsme hlasováním  vybrali tu akci, kterou bychom uspořádali.

Pak jsme hráli na novináře. Právě proběhla akce Miss kompost a my jsme si rozdělili role - někdo byl novinářem, někdo výhercem, někdy radním, ... Novináři byli z různých redakcí např. Lidové noviny, Blesk, Ekolist,... No a o té akci jsme dělali interview a pak psali články do svých novin. Ty jsme si navzájem přečeli.

Na úplný závěr jsme říkali, co nového jsme se dnes dozvěděli. Asi vás hodně zaujaly noviny, tak si o nich - a o kompostu - promluvíme na Ekotýmu, ve středu 30.4.

Tak nevím jak vy, ale já už se těším na další školení. :-)