Jdi na obsah Jdi na menu
 


Poslušný kouř

1. 2. 2008

Toto je návod na malý trik, který dokáže zmástObrazek
 vaše přátele. Na víko od prázdné krabice (např. od bot) umístěte dvě lepenkové roury podle prvního obrázku a označte si obkreslením na víko jejich tvar. Žiletkou pak otvory do víka vyřízněte. Rourky musí při zasunutík víku těsně přiléhat! List papíru stočte a zkruťte tak, aby byl dostatečně dlouhý a zapalte jej. Oheň prudce sfoukněte a dejte přátelům za úkol, aby kouřící papír přidrželi nad jedním z komínků naší krabice. Budou pravděpodobně zklamáni, protože se pravděpodobně nestane nic zvláštního.

ObrazekNyní odejměte víko. Rozsviťte malou svíčku,nechejte několik kapek vosku kápnout na dno krabice přesně pod střed jedné z děr ve víku, kde je umístěna rourka (jako na druhém obrázku) a svíčku do vosku zasaďte a počkejte až vosk ztuhne.


Svíčku nezhasínejte a opět krabici zavřete víkem. Opět zavolejte své přátele a předveďte jim, že vás kouř poslouchá. Předveďte experiment s doutnajícím papírem. Kamarádi se budou asi velice divit, když uvidí kouř, který je první rourkou nasáván do krabice a z krabice vylézá druhou přesně tak, jak je ukázáno na posledním obrázku.

Obrazek