Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den třetí

1. 6. 2014

Ten den nás čekala spousta práce. 

Dodělávali jsme a prezentovali jsme nedodělané prezentace z prvního dne. Jednotlivé skupiny nám ukázali své dobré nebo i špatné fotky a krátce nám vysvětlily, co je na fotkách dobře nebo špatně. 

Pak jsme si vyzkoušeli dvě aplikace na úpravu fotek - Snapseed a Picshop. Práce v nich je opravdu jednoduchá a intuitivní. Některé z upravených fotek jsme vložili do druhé části prezentace, tak abychom si mohli prohlédnout, jak upravené fotky vypadají. Snapseed existuje i ve verzi pro Android. 

Pak jsme se poprali se stažením fotek z různých zařízení (flešek, fotoaparátů, mobilních telefonů) do počítače. 

Založili jsme webovou galerii a do ní vybrané fotky nahrávali. Trochu nás zlobilo wifi připojení, a tak se nám nepodařilo nahrát všechny fotky, které jsme nahrát chtěli. Takže nám vznikl i domácí úkol. Kdo se chce svými fotkami pochlubit, musí si je postupně nahrát z domova. 

A teď už jste asi zvědaví na naše výstupy. 

Prezentace najdete zde (jsou převedeny do formátu pdf, aby si je mohli prohlédnout všichni z různých zařízení). 

Galerii fotek najdete zde - fotky jsou rozděleny na tři části: Fotografie Čakovic, Prahy a Jak jsme pracovali (takové dokumentární fotky, které ukazují, s jakým zaujetím jsme tři dny pracovali).

Texty, se kterými jsme pracovali na začátku, jsem dala dohromady a vytvořila z nich v aplikaci iBooks Author knížku. Najdete ji také v kurzu na iTumes U.

Reakce žáků, jak se jim projekt líbil, co se v něm naučili, co by případně zlepšili najdete zde.

Škoda, že projektům jsme mohli věnovat jen tři dny. Tenhle by si ještě zasloužil nejméně další dva dny navíc - vyrobili bychom si dírkovou komoru, ukázali bychom si, jak funguje fotografický papír, jak se dříve vyvolávaly fotky, řekli bychom si něco o druzích fotoaparátů, o tom, co je to clona a co expozice, jaké druhy fotografií existují ... no, možná by to bylo víc než na dva dny :-)

Tak třeba někdy příště.