Jdi na obsah Jdi na menu
 


První den

30. 5. 2014

Odkaz na galerii je zde

První den jsme začali prací s ipady. Nejdříve jsme naučili, jak se přihlásit do kurzu, vytvořeného v iTunes U a co všechno v něm můžeme najít. Jestli někdo z vás má doma ipad nebo iphone, může se do našeho kurzu také podívat. Jen si musíte a stáhnout a nainstalovat aplikaci iTunes U, která je zdarma ke stažení v Appstoru. Kurz najdete zde, byl vytvořen právě k těmto projektovým dnům. Pokud se do něj budete chtít podívat, musím vám jeho prohlížení povolit, tak prosím buďte trpěliví. 

V kurzu jsme našli texty s informacemi o tom, jak správně fotit. Když jsme si texty prostudovali, ještě jsme se podívali na šablonu prezentace, kterou měly jednotlivé skupiny naplnit svými fotografiemi a popisky. Prezentace byla vytvořená v aplikaci Keynote, většina žáků s ní pracovala poprvé, takže jsme se také museli naučit, jak s ní pracovat. Později jsme se shodli, že se s ní pracuje mnohem jednodušeji než s Powerpointem a také výsledný vzhled je hezčí. 

Pak jsme vyrazili fotit Čakovice. Byli jsme u kostela, u zámečku a v parku. Focení nám zabralo přes hodinu. K focení jsme použili hlavně ipady, ale také vlastní fotoaparáty. 

Po návratu do školy jsme pracovali na prezentacích, ale práce bylo hodně a tak jsme se domluvili, že je doděláme a odprezentujeme v pátek, kdy budeme mít více času.